Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

"Wees stevig als een berg en beweeglijk als een rivier"

neuromusculaire-behandeling

Fasciaal

Ik ben neuromusculair therapeut. Belangrijk is het identificeren en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan triggerpoints. Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij lichaam en geest verbonden zijn.

Door het toepassen van combinatie massage, reflexzones, fascia hehandeling en triggerpointsbehandeling oefent de behandeling invloed uit op de diepere weefsels via de zenuwen en spierknopen. De massage prikkelt de zenuwen, brengt veranderingen in het bindweefsel en ontspant spierverkrampingen, waardoor de pijnklacht verlicht of direct oplost. De fascia kun je het beste omschrijven als een netwerk zelf kun je het beste vergelijken met een sinaasappel, als je een partje van een sinaasappel doorsnijd, zie je binnenin een structuur van verschillende vliesjes/velletjes met ruimtes en vocht/sap van de vrucht zelf. Zo zit het fascia netwerk ook in elkaar. Dit is van invloed op het herstel en geeft ruimte.

Segmentaal

Bij segmentmassage is het lichaam opgedeeld in 4 belangrijke segmenten (rug, bekken, thorax en nek/schouders), waarbij de speciale techniek van de rug massage een centrale rol speelt. De kracht van de segmentmassage schuilt in het zachte manipuleren van de sympatische grensstrengen en parasympatische zenuwvezels, die langs de wervelkolom gelegen zijn. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van zachte handgrepen, waarbij vooral de huidverplaatsing een belangrijke plaats inneemt, waardoor ondergelegen weefsels worden beïnvloed.

Segmentmassage brengt in praktijk wat door talloze onderzoeken bevestigd werd, namelijk dat de lichaamssegmenten en de intern gelegen weefsels elkaar beïnvloeden.

Wees stevig als een berg en beweeglijk als een rivier